2021-03-30 08:17:21• hírek • Bede Emőke

Átszervezik a Taromot: kisebb flotta, kevesebb munkatárs

Fotó: Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér honlapja.
Fotó: Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér honlapja.

Catalin Drula közlekedési miniszter hétfő este a Digi24-nek adott interjújában elárulta, hogy a Tarom még az idei évben eladja az öreg repülőgépeket és újakkal pótolja azt – mindezt annak az átszervezésnek a részeként, melynek célja, hogy a légitársaság a hosszú éveken át tartó veszteséges működés után 2025-re végre ismét nyereségessé válhasson.

A tárcavezető szerint már dolgoznak azon az átszervezési terven, mely elősegíthetné, hogy 2025-re a vállalat ismét képes legyen profittal zárni az évet. Ennek része a flotta egységesítése és csökkentése, mely által több mint valószínű, hogy a „repülőhadnak” mindössze a háromnegyedét tartják meg. Az állományban mindösszesen csak két gyártó, a Boeing és az ATR modern gépei maradnak, mely a remények szerint csökkenteni fogja a költségeket. Csökkenteni fogják továbbá a személyzet létszámát is, mi több, ebbe az irányba már meg is tették az első lépéseket.  Közel 300 ember már önként elhagyta a vállalatot, a többiek pedig már értékelés alatt vannak. A közlekedési miniszter bízik benne, hogy az átszervezésnek köszönhetően a román légitársaság 2025-re ismét nyereséges lehet.


Szatmárnémetiből idén nem indul gép a tengerpartra


Mindazok, akik az idei nyáron a román tengert vették volna célba, új alternatívát kell keressenek, ugyanis a Tarom a városunkból induló járatokat Nagyváradra, Kolozsvárra és Temesvárra helyezte át. A légitársaság Bukarestbe induló járata egyelőre marad: a gép heti háromszor, hétfőn, kedden és csütörtökön indul a fővárosba, a jegyek ára pedig 90 eurótól indul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: